Още през 1983 г. ЦРУ пише малко известен отчет, посветен на

...
Още през 1983 г. ЦРУ пише малко известен отчет, посветен на
Коментари Харесай

През 1983 г. ЦРУ със странен доклад как можем с ума си да преодолеем времепространството

Още през 1983 година Централно разузнавателно управление на САЩ пише малко прочут доклад, отдаден на „ Gateway Experience “, в който се твърди, че с променено положение на човешкото схващане може да се излезе отвън рамките на пространството и времето. След десетилетия документът е декласифициран и в този момент се възражда в обществените медии. И въпреки всичко докладът не дава доказателство за „ Закона за привличането “, нито разкрива изгодите от изпращането на „ положителни трептения “ във Вселената.

Документът от 29 страници, озаглавен „ Анализ и оценка на процеса " Гейтуей " “ (Analysis and Assessment of the Gateway Process), е разкрит през 2003 година Смята се, че отчетът е част от по-широкото проучване на Централно разузнавателно управление на САЩ дали концепциите за надзор на мозъка и внушаемост могат да бъдат употребявани в шпионската дейност през Студената война. Това е кондензиран отегчителен отчет, който визира всичко - от неврологията до квантовата механика, като се колебае сред строгата просвета и псевдонауката. По създание се свежда до това, че Централно разузнавателно управление на САЩ изследва концепцията за предизвикателство на дълбоки преживявания отвън тялото, които би могло да отведат до някакъв върховен свят отвън действителността.

„ По създание прекарването Gateway (Gateway experience) е подготвителна система, предопределена да донесе повече мощ, фокус и кохерентност на амплитудата и честотата на мозъчните талази сред лявото и дясното полукълбо, тъй че да промени съзнанието, премествайки го отвън физическата сфера, тъй че в последна сметка да избяга даже рестриктивните мерки във времето и пространството “, се споделя в отчета.

Техниката, наречена Gateway Process, се основава на хрумвания, създадени от Института Монро, организация с нестопанска цел, фокусирана върху проучването на човешкото схващане. Те допускат, че избрани извършения могат да разрешат на мозъка да се „ хеми-синхронизира “ ( “hemi-sync ”), при което мозъчните талази в дясното и лявото полукълбо се синхронизират с една и съща периодичност и амплитуда. Докладът твърди, че хеми-синхронизирането може да бъде реализирано посредством поредност от извършения, сходни на медитация, до момента в който се слуша избран набор от звукови талази, известни като Gateway Tapes.

Според отчета, Вселената е комплицирана система от „ взаимодействащи енергийни полета “, в която положенията са просто вариации в силата. Човешкото схващане не е по-различно, това е просто вибрационен модел на сила. След като се реализира хеми-синхронизация, се споделя в отчета, тя може да провокира променено положение на съзнанието, при което вибрацията на съзнанието на индивида е свободна от физическата действителност и се настройва в това чисто енергийно поле.

Позовавайки се на концепцията на квантовото заплитане, отчетът твърди, че може да е допустимо човешкото схващане да промени надълбоко Вселената, защото действителността е холографска проекция, т.е. частта кодира цялото. В това схващане на действителността всичко е надълбоко обвързвано в матрица от взаимосвързани енергийни трептения, от човешкото схващане до дълбините на Вселената. „ Това схващане взе участие във всезнаещия безконечен континуум на съзнанието, което е характерност на силата във вечността “, продължава отчетът. „ Следователно е тъкмо да се означи, че когато човек изпитва извънтелесно положение, той в действителност проектира онази безконечна искра на съзнанието и паметта, която е главният източник на неговата еднаквост, с цел да го остави да играе и да се учи от измерения както вътре, по този начин и отвън света на пространство-времето, в който физическият му съставен елемент сега се радва на къс интервал от действителността ".

Някои читатели на отчета са се задълбочили в тази концепция и са я възприели като доказателство за закона на привличането - философията, че позитивните мисли носят позитивни резултати в живота на индивида, до момента в който негативните мисли носят негативни резултати. Без подозрение, документът съставлява забавно четиво, само че не трябва да се третира като теоретичен, макар наукообразния му език. Много от концепциите в отчета са извлечени от действителни научни проучвания, само че се ползват там, където не могат да бъдат тествани. Тоест по критерия на Карл Попър, това не е просвета. Всичко е смесено с доста съмнителни теории и логичност.

Оказа се, че българите не сме неповторими в това, да се дават парите на данъкоплатците за псевдонаучни опити. И американците си имат своята " Царичина ", написа " Офнюз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР